March 02, 2010

Kreikkalainen hunaja-jugurttijuusto

Australian kaltaisessa maitorahkattomassa maassa saattaa kreikkalainen jugurttijuusto korvata pahimman rahkan kaipuun. Yksinkertaisen herkullinen ja terveellinen jälkiruokavaihtoehto!

Kreikkalainen hunaja-jugurttijuusto

500 g maustamatonta kreikkalaista jugurttia
100 g juoksevaa hunajaa
seesaminsiemeniä

Sekoita jugurtti ja hunaja keskenään ja jätä valumaan yön yli harsokankaalla vuorattuun siivilään. Paahda seesaminsiemeniä pannulla ennen tarjoilua, lusikoi jugurttijuusto pieniin laseihin ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Jos käytät rasvaisempaa jugurttia voit pyöritellä juuston palloiksi ja kieritellä pallot seesaminsiemenissä.

3 comments:

  1. Hi Maria, do you have this recipe in English, and do you have your version of Cinnamon Buns? Love your story and your site and photos. I have visited Finnish Lapland a couple of times. Beautiful place, people and food. Would so love to visit Sydney too (we have friends there) looks like an amazing place for food.

    ReplyDelete
  2. Hi!

    Thank you for your comment!

    Here's this recipe in English (it's very simple!)

    Greek Honey-Yoghurt Cheese

    500g thick Greek yoghurt
    100g honey
    sesame seeds

    Mix the yoghurt and the honey in a bowl, pour through a cheese cloth and leave to drain (over a bowl) overnight in the fridge. The following day, toast the sesame seeds lightly on a dry frying pan, spoon the yoghurt into serving bowls and serve with toasted sesame seeds.

    Enjoy!

    Maria
    x

    ReplyDelete
  3. Love this idea. Thanks. Will try it out with my 'greek yoghurt mountain!'

    ReplyDelete

Thank you for your comment!