March 18, 2010

Suklaa-kaneli tuilet - Chocolate Cinnamon Tuiles

Rakastan kokeilla uusia tekniikoita ja nämä hauraat ranskalaiset "pikkuleivät" ovat olleet kokeilulistallani jo pitkään. Ne sopivat mitä parhaiten jäätelön tai muun pehmeän jälkiruoan kanssa tarjottavaksi. Tuileja voi tehdä niin makeita kuin suolaisiakin, kokeile esimerkiksi parmesaania! En muuten usko ikinä voivani kyllästyä ihastelemaan kuinka valkuainen muuttuu vatkatessa ensin pehmeäksi vaahdoksi ja sokeria lisätessä niin kauniin kiiltävän valkoiseksi...

I love trying out new techniques and these fragile French cookies have been on my "to try" list for a long time. They really are the best companion for ice cream or any other soft dessert. Tuiles are so versatile, they can be sweet or savoury; try parmesan for example!
By the way, I don't think I'll ever get tired of watching how an egg white can get whipped into soft peaks and attaining the prettiest white gloss after adding sugar.

Suklaa-kaneli tuilet

1 valkuainen
50 g hienoasokeria
2 rkl vehn
äjauhoja
40 g sulatettua voita
1 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1/2 tl jauhettua kanelia

Vatkaa valkuainen pehme
äksi vaahdoksi, lisää sokeri ja vatkaa kiiltäväksi. Siivilöi jauhot valkuaisen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Sekoita mukaan sulatettu voi. Siirrä 3 rkl seosta toiseen kulhoon marmorointia varten. Siivilöi kaakao ja kaneli pieneen kulhoon, sekoita keskenään ja sekoita sitten isomman taikinan joukkoon. Levitä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ohuita pyöreitä leipäsiä ja lisää pieni määrä kaakaotonta seosta päälle. Paista 200 asteessa muutaman minuutin kunnes leivät ovat juuri asettuneet. Aseta kuumat tuilet kaulimen tai muun pyöreän esineen päälle ja anna jäähtyä. Tarjoile esimerkiksi jäätelön kanssa.

Chocolate Cinnamon Tuiles

1 egg white
50 g caster sugar
2 tbsp plain flour
40 g melted butter
1 tbsp unsweetened cocoa powder
1/2 tsp ground cinnamon

Whisk the egg white into soft peaks, add the sugar and whisk until smooth and glossy. Sift in the flour and fold in. Stir in the butter. Transfer about 3 tbsp of the mixture into another bowl and set aside. Sift in the cocoa and ground cinnamon in another bowl and stir into the larger quantity of the mixture. Drop spoonfuls of the mixture onto a baking sheet covered with baking paper, then spread evenly to make a thin cookie. Drop some of the unflavoured mixture over. Bake in 200C for a few minutes until just set. Transfer hot tuiles over a rolling pin and leave to cool. Serve with ice cream.

2 comments:

  1. Poetry, I am telling you ;)

    ReplyDelete
  2. Can you please translate it into English? I would love to bake it, but my Finnish is really, really bad so I don't understand anything at all! Thank you! Btw, I love you recipes!!!

    ReplyDelete