March 10, 2010

Maukas lohi ja nuudeli stir fry

Sydneyssä voi jo tuntea syksyä ilmassa. Tänään oli "vain" 19 astetta ja sateen kanssa se tuntuu jo kovin vilpoisalta. Niinpä mieli teki jotain täyttävää ja lämmittävää.

Lohi ja nuudeli stir fry

1 lohifilee
1 rkl soijakastiketta
1 rkl miriniä
1 rkl seesamiöljyä
pieni pala raastettua tuoretta inkivääriä
500 g tuoreita hokkien nuudeleita
reilu rkl seesaminsiemeniä
baby pinaatinlehtiä


Sekoita soija, mirin, seesamiöljy sekä raastettu inkivääri keskenään ja sivele lohi seoksella. Grillaa tai kypsennä file uunissa kypsäksi. Upota nuudelit kiehuvaan veteen ja irrottele haarukalla. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lorauta pannulle seesamiöljyä. Valuta nuudelit siivilän läpi ja kumoa paistinpannulle, mausta soijakastikkeella ja japanilaisella pippurimausteseoksella (tai mustapippurilla) ja kuumenna pari minuuttia. Nostele sekaan kypsennetty ja viipaloitu lohi, pinaatinlehdet ja seesaminsiemenet ja sekoita hyvin. Kuumenna pari minuuttia ja tarjoile samantien.

No comments:

Post a Comment