March 16, 2010

Lohi-purjopiirakka

Mukavaa vaihtelua lohelle ja suolaisia piirakoita vain tekee aina silloin tällöin niin mieli :-)

Lohi-purjopiirakka

noin 300-400 g lohifile
1-1,5 purjoa (valkoiset osat)
suolaa, pippuria
3 kananmunaa
2,5 dl hapankermaa

Piirakkataikina

150 g suolatonta voita
2,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2,5 rkl kylmää vettä

Murusta voi ja jauhot keskenään ja mausta suolalla. Lisää vesi ja kokoa taikina palloksi. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

Viipaloi purjo ja kuullota voissa pehmeäksi (noin 15 minuuttia). Mausta suolalla ja pippurilla.

Upota lohifile kiehuvaan veteen ja keitä kymmenisen minuuttia tai kunnes juuri kypsä. Haarukoi ohuiksi siivuiksi ja sekoita purjon joukkoon. Sekoita kananmunat ja hapankerma keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada sitten muna-kerma seos purjon ja lohen joukkoon ja sekoita varovaisesti sekaisin. Kaada seos vuokaan taikinan päälle ja paista 200 asteessa reilu puoli tuntia. Anna jäähtyä ja tarjoile tuoreen salaatin kanssa.

No comments:

Post a Comment