March 19, 2010

Kalapuikot ja hernemuusi - Fishcakes and Pea Crush

Tällainen ruoka tekee onnelliseksi; kullanruskeat, päältä rapeat, mutta sisältä pehmeät kalapuikot sekä kauniin vihreä ja ah niin herkullinen hernemuusi.

This is real Happy Food; golden brown fish cakes, crispy on the outside, soft on the inside, and the deliciously green buttery pea crush.

Kalapuikot

410 g tlk lohta valutettuna (nahaton, luuton)
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
pieni kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
yhden sitruunan raastettu kuori
1 rkl Dijon sinappia
reilu pari desiä perunamuusia
suolaa, pippuria

vehnäjauhoja
1 kanamuna
tilkka maitoa
Panko korppujauhoja

öljyä paistamiseen

Hienonna sipuli, valkosipuli ja persilja ja lisää lohen joukkoon. Lisää mukaan perunamuusi, sinappi, sitruunankuori ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja muotoile taikinasta noin 10 patukkaa. Siirrä kalapatukat jääkaappiin vajaaksi puoleksi tunniksi. Aseta yhteen kulhoon suolalla ja pippurilla maustettu vehnäjauho, toiseen kananmuna ja maito (vatkaa sekaisin) ja kolmanteen Panko korppujauhot. Kasta kalapuikot ensin jauhoissa, sitten muna-maidossa ja lopuksi korppujauhoissa ja paista kuumassa öljyssä kullanruskeaksi.

Hernemuusi

noin 4 dl pakasteherneitä
reilu nokare suolatonta voita
suolaa, pippuria

Kypsennä herneet suolalla maustetussa vedessä, laske siivilän läpi ja sekoita mukaan voi ja mausteet. Muusaa hieman, mutta ei aivan tasaiseksi.

Fishcakes

410 g can of pink salmon (drained, boneless, skinless)
1 small onion
1 garlic clove
1 tbs Dijon mustard
grated zest of 1 lemon
some fresh flat-leaf parsley
1 cup mashed potato
salt, pepper

plain flour
1 egg
dash of milk
Panko breadcrumbs

oil for frying

Combine the potato, salmon, finely chopped onion, garlic, parsley, mustard and lemon zest in a bowl and season with salt and pepper. Form the mixture into 10 small logs and transfer into the fridge for 20 minutes to firm up. Place plain flour in a bowl and season with salt and pepper. Beat the egg with some milk in another bowl and place the breadcrumbs in a separate dish. Dip the fishcakes first in the flour, then the egg mixture and then in breadcrumbs to coat. Shallow-fry until golden.

Pea crush

3 cups frozen peas
30 g unsalted butter
salt, pepper

Cook the peas in a boiling water seasoned with salt, drain and return to the pan with butter. Season with salt and pepper and crush lightly.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!