March 03, 2010

Dukkah-kuorrutteinen lohi

Dukkah-kokeilut jatkuvat. Mausteinen pähkinäseos antoi lohelle mielenkiintoisen makuvivahteen ja uunissa rapeaksi paistunut kuorrute maistui ihanalta pehmeälihaisen kalan kanssa.

Dukkah-mausteseos

(sovella m
ääriä kalan määrän ja makusi mukaan)

vajaa desi pinjansiemeni
ä
puoli desi
ä seesaminsiemeniä
1 valkosipulinkynsi
vajaa tl kuminaa
ripaus kanelia
ripaus chilihiutaleita
mustapippuria
valkopippuria
1 tl korianterinsiemeni
ä tai jauhettua korianteria
pari mausteneilikkaa
raastettua muskottip
ähkinää
merisuolaa
rypsi
öljyä

Jauha seos huhmareessa tasaiseksi. Kuorruta lohi mausteseoksella ja kypsenn
ä uunissa vajaassa 200 asteessa puolisen tuntia tai enemmän fileen koosta riippuen. Tarjoile perunoiden tai kuskusin kanssa.