February 28, 2010

Viikunapikkuleivät

Loppukesän viikunasesonki jatkuu ja niistä on tietenkin otettava kaikki ilo irti :-) Kokeilin tehdä tuoreista viikunoista myös jäätelöä, mutta se oli pettymys. Jäätelökoneella siitä olisi varmasti saanutkin kelpo herkkua, mutta käsintehtynä se ei onnistunut ja maku jäi vaatimattomaksi. Pikkuleivät maistuvat kuitenkin aina!

Viikunapikkuleivät

noin 5 keskikokoista tuoretta viikunaa (ruskeaa lajiketta)
1/3 kuppia* vettä
1 kuppi pehmeää suolatonta voita
1/2 kuppia sokeria
1/2 kuppia tummaa sokeria (fariinisokeria)
1 kananmuna
1 tl vaniljaesanssia
2 kuppia vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

* 1 kuppi vastaa 250 ml ja noin 125 g jauhoja

Kuori ja hienonna viikunat ja keitä kattilassa veden kanssa noin 5-10 minuuttia kunnes seos hieman sakenee. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja anna jäähtyä. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, lisää kananmuna ja vanilja ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi viikunasose. Sekoita hyvin. Nostele lusikoiden avulla tai pursottimella taikinasta leivinpaperille pieniä leipäsiä tai lusikoi taikina muffinivuokiin. Kypsennä 180 asteessa kymmenisen minuuttia tai kunnes kullanruskeita.

2 comments:

  1. Hitsit että on herkullisen näköisiä pikkuleipiä! :) oon tehnyt aiemmin kuivatuista viikunoista keksejä, mutta tuo tuoreiden viikunoiden käyttö onkin ihan uusi juttu. Pitää testata!

    ReplyDelete