February 08, 2010

Takaisin arkeen - Parmesaanikuorrutteinen lohi

Reilun viikon mittainen loma vanhempieni kanssa meni yhdessä hujauksessa ja paluu arkeen tuntuu vaikealta. Mielessä on mukavat lomamuistot ja ikävää helpottamaan selailen vanhempieni mukanaan tuomia suomalaisia lehtiä, hörpin Presidentti-kahvia ja haaveilen seuraavasta Suomi-lomasta. Perheestä ja ystävistä erossa oleminen on vaikeaa, mutta onneksi arjen rutiinit saavat viikot menemään nopeasti.

Parmesaanikuorrutteinen lohi on seurausta samaisen kuorrutuksen saaneesta kanasta. Juuri sopivan vaivatonta ensimmäisen työpäivän ja sitä seuranneen auringonpaisteisen iltapäiväkävelyn päätteeksi.

Parmesaanikuorrutteinen lohi

1 lohifilee
Panko-korppujauhoja

parmesaaniraastetta

rouhittua mustapippuria

kuivattua timjamia

rypsiöljyä

merisuolaa


Mausta kala suolalla ja pippurilla, sekoita muut aineet keskenään ja lusikoi kalan päälle. Kypsennä uunissa puolisen tuntia tai pitempään fileitten koosta riippuen. Tarjoilin lohen kuoreltaan purppuran värisen perunan kanssa. Maku muistuttaa bataatin ja tavallisen perunan yhdistelmää.

Ps. Taustalla uusimpia Arabia-löytöjäni: Pomona Mansikka-sarjan kannellinen purkki. Mutta siitä lisää myöhemmin :-)

No comments:

Post a Comment