February 16, 2010

Rapeakuoriset sardiinit halloumijuuston kera

Tuoreita sardiineja... Tarviiko sanoa enempää? Suussasulavan hyviä, valkosipulin ja sitruunan maustamia ja oliiviöljyssä rapeaksi paistettuja. Olenko jo Välimerellä?

Rapeakuoriset sardiinit

7 kokonaista sardiinia
yhden sitruunan raastettu kuori
1,5 valkosipulinkynttä
rouhittua mustapippuria
merisuolahiutaleita
oliiviöljyä

vehnäjauhoja
oliiviöljyä

Perkaa ja puhdista sardiinit ja aseta kulhoon. Lisää kalojen päälle raastettu sitruunan kuori, murskattu valkosipuli sekä mausteet ja lorauta päälle oliiviöljyä. Kääntele kaloja hieman, jotta marinadi pääsee joka puolelle. Anna marinoitua puolisen tuntia. Kääntele marinoidut kalat jauhoissa ja paista öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi. Tarjoile timjamilla maustettujen, pannulla pehmeiksi paistettujen halloumijuustosiivujen kera.

2 comments:

  1. Jaa voispa kayda hakemassa satamasta sandiineja ja kokeilla. TL

    ReplyDelete
  2. Kokeile ihmeessa! Tosi hyvia ja sie saisit sen alueen kaloista viela varmasti parempaa :-)

    ReplyDelete