February 05, 2010

Persikkakeikauskakku

Persikat ja nektariinit ovat parhaimmillaan ja vanhempieni vierailun kunniaksi leivoin heille makean keikauskakun. Fariinisokeri antaa kakulle oman makeutensa, mutta persikat voi saatavuudesta riippuen korvata ananaksilla tai muilla tuoreilla hedelmillä. Resepti on peräisin paikallisesta Pirkka-lehteä vastaavasta lehdestä.

Persikkakeikauskakku

50 g suolatonta voita
1/4 kuppia fariinisokeria
3 persikkaa
125 g suolatonta voita
2 kananmunaa
1 tl vaniljaesanssia
1/2 kuppia itsekohoavaa vehn
äjauhoa (tavallinen vehnäjauho + leivinjauhe suhde on noin 1 kuppi jauhoja/2 tl leivinjauhetta ja pieni ripaus suolaa)
1/4 kuppia mantelirouhetta
2 rkl maitoa

Kaada 50 g sulatettua voita halkaisijaltaan 20 cm vuokaan ja ripottele päälle fariinisokeri. Halkaise persikat, poista kivet ja viipaloi puolikuun muotoisiksi ohuiksi viipaleiksi. Asettele persikanviipaleet voin ja sokerin päälle. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi, lisää kananmunat ja vanilja ja vatkaa hyvin sekaisin. Sekoita mukaan jauhot, mantelirouhe ja maito. Kaada taikina vuokaan ja paista 160 asteessa puolisen tuntia. Kumoa hieman jäähtyneenä.

No comments:

Post a Comment