February 07, 2010

Helmikuun ruokahaaste - Tofu

Helmikuun ruokahaasteen teemaksi ilmoitettu tofu on minulle aina mieleinen raaka-aine. Aiemmin tekemääni tofujuustokakkua en voinut ilmoittaa mukaan haasteeseen, mutta silti mieli teki käyttää tofua jälkiruokaan ja kakku siitä syntyi tälläkin kertaa. Täytyy kyllä myöntää, että tämä kakku oli ehdottomasti oudoin ikinä tekemäni tai syömäni kakku, mutta suositella voin sitä siitä huolimatta - ehkä kuitenkin vain tofun todellisille ystäville :-) Alkuperäinen resepti löytyy täältä, mutta kuten aina, muokkasin sitä hieman itselleni sopivaksi.

Marjainen tofujuustokakku

Pohja


n. 10 täysjyväkeksiä
+ pari ylimääräistä keksiä koristeluun
1 valkuainen
2 tl juoksevaa nunajaa


Sekoita pohjan ainekset tehosekoittimessa tai yleiskoneella tasaiseksi. Painele taikina kakkuvuoan pohjalle.

Täyte

900 g tofua (ei kovinta lajia)

2 valkuaista

desin verran rusinoita
yhden appelsiinin raastettu kuori ja mehu

1 rkl juoksevaa hunajaa

1 tl kanelia

1 tl vaniljaesanssia


Sekoita täytteen aineet tehosekoittimessa tai yleiskoneella tasaiseksi ja kaada vuokaan pohjan päälle. Kypsennä kakkua 180 asteessa noin 50 minuuttia ja anna jäähtyä.

Päällys

300 g pakastevadelmia

3 tl maissijauhoja pieneen määrään vettä sekoitettuna


Sulata vadelmat kattilassa, lisää maissijauho ja keitä kunnes seos soseentuu, anna jäähtyä ja lusikoi kakun päälle. Koristele reunat vielä keksimurusilla.

1 comment:

  1. Näyttää tosi hyvältä.Itse tykkään tosi paljon tofupohjaisista "juustokakuista".

    ReplyDelete