February 12, 2010

Hedelmäinen broileripastasalaatti

Helmikuu on Sydneyssä usein kostea ja kuuma. Tänään lämpömittari on näyttänyt reilusti yli kolmeakymmentä astetta ja sisälläkin kuumuus on sietämätön. Tämän takia (ja jääkaapissa odottavan pastan jämien) ainoa oikea vaihtoehto perjantai-illan ateriaksi oli broileripastasalaatti tätä Pirkan reseptiä mukaillen.

Hedelmäinen broileripastasalaatti

3-4 dl kypsää pastaa
n. 150 g broilerin maustamattomia rintapaloja
reilu tl curryjauhetta
1 rkl hunajaa
1 punasipuli
1 omena

Kypsennä broileripalat pannulla ja mausta currylla ja hunajalla. Anna jäähtyä ja lisää pastan joukkoon. Viipaloi sipuli hienoksi, kuutio omena ja lisää muiden aineiden sekaan.

Salaatinkastike

1 banaani
kermaviiliä (itse käytin sour cream)
rakuunaa
mustapippuria
merisuolaa

Soseuta banaani ja sekoita mukaan pari desiä kermaviiliä. Mausta rakuunalla, mustapippurilla ja suolalla. Sekoita kastike pastan joukkoon. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.