February 06, 2010

Baklavaviikunat

Selaillessa tätä visuaalisesti upeaa blogia osui silmääni baklavaviikunoiden ohje. Kerrassaan nerokas idea ja jääkaapissani oli sopivasti neljä tuoretta viikunaa uutta reseptiä odottamassa.
Pähkinäseos oli niin herkullinen, että ajattelin käyttää samaa sekoitusta myös uuniomenoille.
Viikunoiden koosta riippuen täytettä voi tulla muutenkin liikaa, mutta lopun voi käyttää uuniomenoiden sijaan vaikka hyvän vaniljajäätelönkin kanssa.

Baklavaviikunat

50 g saksanpähkinöitä

25 g manteleita

25 g pistaaseja

1 tl kanelia

25 g fariinisokeria

30 g voita


hunajaa

1 appelsiinin mehu


Sekoita täytteen aineet tehosekoittimessa karkeaksi (ei siis liian hienoksi). Leikkaa viikunoihin ristihalkio ja täytä halkiot pähkinäseoksella. Asettele viikunat uuniastiaan ja lusikoi päälle hieman täytettä, juoksevaa hunajaa ja kaada astiaan lisäksi yhden appelsiinin mehu. Kypsennä 160 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

1 comment:

  1. These look delectable and they're such a clever idea! :o I love figs and I love baklava and it just makes so much sense to combine the two :)

    ReplyDelete