January 10, 2010

Viikunapiiras

Kun tuoreita viikunoita on nyt saatavilla, haluaa niistä ottaa kaiken irti. Tämä resepti on Donna Hayn käsialaa ja viikunoiden sijaan voisi käyttää esimerkiksi raparperia, omenoita, marjoja, mitä vain on milloinkin saatavilla. En ole kovin kokenut valmiiden taikinoiden käyttäjä, mutta tähän tarkoitukseen kuumana päivänä kaupan pakastealtaasta saatava voi- tai piirastaikina oli juuri omiaan.

Viikunapiiras

Kaupan tai omatekoista piirakka- tai voitaikinaa
tuoreita viikunoita
reilu desi hienojakoista manterirouhetta
pari rkl vehnäjauhoja
vajaa desi hienosokeria
40 g voita sulatettuna
1/2 tl vaniljaesanssia

Kaulitse taikina kahdeksi levyksi. Sekoita täytteen aineet keskenään, viipaloi viikunat. Levitä täytettä taikinalevyjen päälle, päällystä viikunoilla ja ripottele päälle sokeria. Taittele reunat piirakan päälle ja paista 180 asteessa puolisen tuntia.