January 26, 2010

Luumu-suklaa clafoutis

Australian kansallispäivän kunniaksi pientä herkuttelua :-) Clafoutis on uskomattoman kostea ja vaikka suklaan määrä voi tuntua paljolta, tumman suklaan käyttö pitää liian makeuden aisoissa.

Luumu-suklaa clafoutis

1/3 kuppia vehnäjauhoja
1/4 kuppia tummaa kaakaojauhetta
1/3 kuppia hienosokeria
1 tl vaniljaesanssia
3 kananmunaa
250 ml kermaa
100 g tumma suklaata
5 luumua

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita sitten kananmunat, kerma ja vaniljaesanssi keskenään ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Lisää mukaan karkeasti rouhittu suklaa. Kaada voideltuun uunivuokaan ja asettele puolitetut luumut päälle. Paista 180 asteessa puolisen tuntia.

Jospa säästäisin tästä palasen huomenna saapuville vanhemmillekin!

Ps. Kuvassa näkyvä lautanen on Arabian Faenza-sarjaa; löysin niitä pari kappaletta vanhan tavaran kaupasta!