January 17, 2010

Kookospassio-pudding

Englantilaisten pudding on oikeastaan hieman hämmentävä yleisnimitys mille tahansa jälkiruoalle, mutta tässä tapauksessa tarkoitan termillä kosteaa kakkua. Sain työkaveriltani ison pussillisen luomupassiohedelmiä ja halusin käyttää ne johonkin jossa niiden maku tulisi todella esiin. Kookoksen kanssa tämä trooppinen hedelmä tuntui sopivan luontaisesti yhteen ja yllättäen kakusta ei tullut yhtään liian imelä, vaikka sitä vähän pelkäsinkin. Tämän helpommaksi kakun tekeminen ei enää voi mennä!

Kookospassio-pudding

2 dl passiohedelmien sisusta (koosta riippuen voit tarvita 5-10 hedelmää)
reilu 100 g suolatonta voita
4 kananmunaa
330 ml maitoa
pari desiä kookoshiutaleita
reilu desi sokeria (anteeksi epämääräisyys, mutta makeuta oman maun mukaan)
1 dl vehnäjauhoja

Sekoita passiohedelmä, sulatettu voi, kananmunat ja maito keskenään. Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää nesteen joukkoon. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja paista 180 asteessa puolisen tuntia tai kunnes kakku on juuri hyytynyt, kakun pohja saa jäädä kosteaksi!

4 comments:

 1. Ompa herkku! Varmasti hyvää.. pitäisi koittaa, jos on noin helppo kuin vaikuttaa tekstin puolelta :)

  ReplyDelete
 2. Se on juuri niin helppo kuin vain reseptistä voi päätellä! Tuoreet passiohedelmät voi hyvin korvata säilykkeellä joita uskoisin Suomestakin löytyvän. :)

  ReplyDelete
 3. No hyvä kuulla, kyllä meillä on tuoreenakin niitä mutta itselleni vaikea joskus ostaa "oikeaa kypsyyttä" eli olikos se niin että ryppyinen on hyvä vai toisinpäin :)

  ReplyDelete
 4. Hyvä kysymys! Näyttäisi nimittäin, että tuo "ryppyisyys" on juuri yksi myytti, joka ei ihan pidä paikkaansa.

  Lisää selvitystä siitä täällä
  http://www.passionfruit.com.au/Myths.htm

  ReplyDelete

Thank you for your comment!