December 31, 2009

Uuden vuoden aatoksi rieskaa, graavilohta ja perunasalaattia

Sydneyn uuden vuoden aaton juhlinta on kieltämättä näyttävää, mutta 1,5 miljoonan ihmisen ahtautuminen sataman ympäristöön on hieman liikaa. Jotkut innokkaat majoittuvat Ooppera-talon läheisyyteen varaamaan parhaat paikat aaton ilotulitusta varten jo aatonaaton aamuna! Meillä ilta taitaa mennä kotosalla uuden vuoden ilotulituksia telkkarista katsellen. Tänä vuonna tein aaton lounaaksi perunarieskaa graavilohella ja ihanan kevyttä perunasalaattia.

Perunarieska

1,5 dl perunasosejauhetta
5 dl lämmintä vettä
1 muna
merisuolaa
1 dl kauralesettä
2,5 dl vehnäjauhoja

Sekoita kaikki ainekset keskenään, muotoile rieskoiksi ja pistele haarukalla. Paista 225 asteessa viitisentoista minuuttia.

Graavilohi

Puoleen kiloon lohta käytän noin ruokalusikallisen merisuolahiutaleita. Annan lohen marinoitua pari vuorokautta tiiviissä paketissa.

Kevyt perunasalaatti

keitettyjä perunoita
1 punasipuli
herkkukurkkuja
1 omena
mustia oliiveja
kapriksia
kreikkalaista jugurttia
hunajaa
mustapippuria
merisuolaa

Sekoita jugurttiin hunaja ja mausta mustapippurilla ja merisuolalla. Siirrä syrjään. Kuutioi perunat ja omenat, silppua sipuli, kaprikset, oliivit ja sipuli ja yhdistä kaikki keskenään. Sekoita kastike varovasti salaatin sekaan ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.