December 13, 2009

Tuulihatut

Miksi tuulihattuja ei tule tehtyä useammin? Niistähän saa hyvin sekä makeaa että suolaista tarjottavaa eikä niiden tekeminenkään ole kovin vaativaa touhua. Hra Kenguru oli hyvin vaikuttunut näistä näppäristä "taskuista" :)

100 g voita
2 dl vettä
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3 munaa

Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita niin että taikina irtoaa kattilan reunoista. Jäähdytä taikina ja lisää munat yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen. Taikinan tulisi olla kiiltävää ja notkeaa. Nostele sitten lusikalla taikinasta kokkareita uunipellille (tai käytä pursotinta). Tästä taikinamäärästä tulee 12 isoa tuulihattua. Paista 200 asteessa parikymmentä minuuttia, äläkä avaa uuniluukkua paistamisen alussa jotta hatut eivät laske. Anna jäähtyä ja täytä haluamallasi suolaisella tai makealla täytteellä.

Omat tuulihattuni saivat tällä kertaa täytteeksi aurinkokuivatuilla tomaateilla, kapriksilla ja ripauksella paprikajauhetta maustetun ranskankermatahnan. Suolaiseksi täytteeksi sopisi vaikkapa savukalalla maustettu tuorejuusto tai ranskankerma (tai kermaviili), tsatsikityyppinen tahna, avokadotahna ja niin edelleen. Makeisiin tuulihattuihin voisi tietenkin laittaa perinteistä kermavaahtoa mansikoilla tai muilla marjoilla maustettuna. Monipuolisia ja maukkaita!

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment!