December 13, 2009

Suklaaluumutortut

Vaikka ihan "oikeat" joulutortut jäävät varmasti tänä vuonna tekemättä, tuli näitä maistellessa mieleen juuri kotoisten luumutorttujen maku. Kelvannee siis korvikkeeksi tällä kertaa.

24 filotaikina-arkkia
150 g mantelirouhetta (hienoa)
150 g 70 % suklaata
220 kuivattuja kivettömiä luumuja
pari rkl sokeria
(appelsiinin kuori raastettuna)
250 g suolaamatonta voita sulatettuna

Sekoita mantelirouhe, raastettu tai hienonnettu suklaa, hienonnetut luumut, sokeri ja puolet voista keskenään. Voitele neljä filotaikina-arkkia (voitele siis jokainen arkki erikseen) ja laita päällekäin. Leikkaa arkki neljään osaan ja aseta jokaiselle palalle ruokalusikallisen verran täytettä. Taittele arkki rullaksi ja voitele vielä päältäkin sulatetulla voilla. Valmistele loput arkit samalla tavalla. Asettele voidellut rullat uunipellille ja ripottele päälle siivutettuja manteleita. Paista 190 asteessa viitisentoista minuuttia tai kunnes kullankeltaisia ja rapeita. Anna jäähtyä ja ripottele halutessasi päälle tomusokeria.