December 05, 2009

Sieni, pesto ja vuohenjuustoleivät

Donna Hayn ihana Seasons kirja tarjosi mahtavan hyvän lounasreseptin. Suosittelen!

30 g voita
200 g sveitsiläisiä ruskeita sieniä
merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
2 sour dough (hapantaikinaleipä) sämpylää
80 g pehmeää vuohenjuustoa
60 g sveitsiläistä juustoa tai cheddaria

Basilikapesto

kourallinen tuoretta basilikaa
40 g pinjansiemeniä
25 g raastettua parmesaanijuustoa
1 valkosipulinkynsi
125 ml oliiviöljyä

Valmista ensin pesto. Laita basilika, pinjansiemenet, parmesaani, valkosipulinkynsi, öljy ja suola tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna voi pannulla ja lisää kokonaiset sienet, mausta suolalla ja pippurilla ja anna kypsyä muutaman minuutin. Voitele halkaistut sämpylät pestolla, ja vuohenjuustolla ja raasta päälle juustoa. Kypsennä kuumassa uunissa grillivastuksen alla pari minuuttia kunnes juusto on sulanut. Tarjoile sienien kanssa.