December 28, 2009

Ruusuiset marenkikakkuset

Vuosipäivän johdoksi tein kotitekoisia marenkikakkusia, joiden päällä kermaa ja syötäviä ruusunterälehtiä. Kyllä kotitekoinen marenki on sitten eri herkullista! :)

Marenki

2 valkuaista
125 ml hienoasokeria

Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi, lisää sokeria vähitellen koko ajan vatkaten kunnes seos on paksua ja kiiltävää. Nostele uunipellille 6 pientä marenkikokkaretta (tai tee yksi iso) ja paista 120 asteessa 1,5 tuntia. Nauti kerman, kermavaahdon tai vaikka vaniljakastikkeen kera. Koristele haluamallasi tavalla.

4 comments:

  1. Ompa kertakaikkiaan kaunis herkku! Myöhästyneet vuosipäiväonnittelut sinne :)

    ReplyDelete
  2. I totally cannot read this but it looks so ..."lickable"!! yum! im guessing rose petals with meringue and some sort of sweet sauce/custard? Love trying out new cuisines... if you could let me know some great restaurants in Sydney for Scandinavian food that would be great! :D

    ReplyDelete
  3. Thanks Rhonda! I wish there were great Scandi restaurants in Sydney! The only one I know is the Gourmet Viking, owned by a Danish guy, but I've never tried it...

    ReplyDelete