December 11, 2009

Pari lisuketta

Nämä sopisivat hyvin kesän grillauksiin lisukkeiksi, mutta miksei jouluna kalalle tai lihallekin seuraksi :)

Bataatti-tomaattilisuke

kirsikkatomaatteja
bataatti
punasipuli
1 rkl kokojyväsinappia
2 rkl sitruunamehua
oliiviöljyä
mustapippuria
ripaus sokeria

Aseta kirsikkatomaatit ja hienoksi siivuttu punasipuli uunipellille ja ripottele päälle oliiviöljyä, mausta mustapippurilla. Kypsennä 200 asteessa kymmenisen minuuttia tai kunnes kasvikset ovat juuri pehmenneet. Leikkaa bataatti paloiksi ja kypsennä joko mikrossa tai uunissa pehmeäksi. Sekoita keskenään sitruunamehu, sinappi, pari teelusikallista oliiviöljyä ja ripaus sokeria. Laita kypsät kasvikset kulhoon, kaada päälle kastike ja sekoita hyvin. Tarjoile lihan tai kalan kanssa.

Hapan-imeläkurkkusalaatti

tuorekurkkua
2 rkl valkoviinietikkaa
ripaus sokeria
merisuolaa
tilliä

Siivuta kurkku hienoiksi siivuiksi. Sekoita keskenään valkoviinietikka, sokeri, suola ja hienonnettu tilli ja kaada kurkkujen päälle. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi kalan kanssa.