December 20, 2009

Jouluvalmisteluja - taatelikakku

Taatelikakku ja muutkin kuivakakut ovat niitä makuja joihin kai tykästyy vasta vanhempana. Lapsena kuivakakut eivät minua kiinnostaneet ja äitini sai herkutella niillä joulun aikana yleensä ihan itsekseen. Nyt on kuitenkin sekin maku muuttunut ja taatelikakku on kunnon herkkua! Sain käsiini ihanan tuoreita, pehmeitä kuivattuja taateleita joiden maku on aivan eri luokkaa kuin yleensä valmiiksipakattujen kuivattujen taateleiden. Kakusta tuli todella pehmeä ja sopivan makea kun käytin desin verran vähemmän sokeria kuin reseptissä kehotettiin.

250 g kuivattuja taateleita (mieluummin mahdollisimman tuoreita ja pehmeitä)
1/2 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
3 dl vettä
200 g voita
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Poista taateleista kivet ja pilko pienemmiksi. Kaada vesi ja sokerit kattilaan, kuumenna ja lisää taatelit. Keitä soseeksi. Kaada sose kulhoon, lisää voi ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna jäähtyä ja lisää joukkoon hyvin sekoittaen munat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan ja kypsennä 175 asteessa 45-60 minuuttia.