December 23, 2009

Jouluvalmisteluja - aprikoosihillo

Pussillinen ihania tuoreita aprikooseja ja vaikka ne olisivat kuinka ihania sellaisenaan nautittuinakin, niin aprikoosihilloa oli ihan pakko tehdä. Ja kuinka hyvää hilloa siitä tulikaan!

noin 600 g tuoreita aprikooseja
1 sitruunan mehu
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
1 kanelitanko
400 g sokeria sekä 30 g hillotusainetta (täällä myydään erikseen, voi tietenkin käyttää hillosokeria)

Halkaise aprikoosit ja siirrä kattilaan. Mittaa kattilaan sitruuna- ja appelsiinimehu ja lisää kanelitanko ja appelsiinin raastettu kuori. Keitä kunnes hedelmä on pehmennyt. Soseuta ja lisääsokeri. Keitä muutama minuutti tai kunnes seos jähmettyy kun lusikoit sitä kylmälle lautaselle. Purkita kuumennettuihin puhtaisiin purkkeihin ja nauti paahtoleivän tai jäätelön kanssa.