December 06, 2009

Itsenäisyyspäivän menu: Sininen marsipaanikakku

Vaikka kakkuni voi hyvin muistuttaa kuuluisaa Prinsessakakkua, niin eihän sitä sovi Suomen itsenäisyyspäivänä siksi kutsua. Siksipä nimesin kakun marsipaanikakuksi :) Tämä ei siis ole Prinsessakakku. Muodoltaan kakku muistuttaa lähinnä suihkumyssyä ja Hra Kengurun mielestä kakkuni olikin kovin "erikoisen" näköinen.

Kolmen munan kakkupohjasta sain kaksi pientä "suihkumyssyä"

3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilän läpi. Paista 180 asteessa parikymmentä minuuttia.

Täyte (vaniljakiisseli + kermavaahto)

1 muna
2 dl maitoa
3 tl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja

Valmista vaniljakiisseli sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli sakenee. Jäähdytä.

Sekoita vaniljakiisseli kermavaahtoon.

Leikkaa kakku kolmeen osaan (tai tee kaksi pientä kakkua). Kostuta kerrokset sitruunalla maustetulla vedellä, sivele jokaisen kerroksen päälle vadelmahilloa ja vaniljakiisseli-kermavaahto seosta. Muotoile kakku pyöreäksi painamalla sitä reunoista hieman alaspäin. Levitä päällimmäisen kerroksen keskelle hieman kermavaahtoa ja kuorruta kakku sinisellä elintarvikevärillä värjätyllä ja ohueksi kaulitulla marsipaanilla. Koristele mustikoilla.