December 15, 2009

Granaattiomenasalaatti

Granaattiomenoita on nyt hyvin saatavilla ja ne sopivat niin koristeeksi, salaattiin kuin pääruokiinkiin ihanaksi lisäksi. Tämänkertainen salaatti on Nigellan joulukirjasta ja sopisi hyvin lisukkeeksi sellaisenaan tai taginen kanssa tarjottavaksi. Niin kauniin punainen väri!

1 punasipuli
1 granaattiomena
60 ml limettimehua

Leikkaa sipuli kahtia ja leikkaa puolikkaat ohuiksi siivuiksi. Laita sipulisiivut kulhoon ja kaada päälle limetinmehu. Purista granaattiomenasta mehu sipulin päälle ja ota siemenet talteen (kätevin tapa saada siemenet ulos omenasta on "taputella" omenan kuoripuolta esimerkiksi lusikalla jolloin siemenet tippuvat kulhoon). Anna sipulisiivujen olla liemessään puolisen tuntia ja kaada sitten liemi pois jos se on mielestäsi liian vahvan makuista (itse pidin limetin mausta joten jätin suurimman osan liemestä talteen). Lisää siemenet sipulin päälle ja tarjoile.

2 comments:

  1. Tuo on sitten näyttävä hedelmä. en ole koskaan käyttänyt mutta hyvää se on, ja pitäisi ostaa ja koittaa itsekin tehä siitä jotakin. Olen aina jotenkin miettinyt etten varmaan saa niitä ehjinä irtoamaan tuolta keskeltä hedelmää mutta kaipa sitä voisi koittaa :)

    ReplyDelete
  2. Ainoa tapa milla olen onnistunut saamaan siemenet ulos on todellakin "nuijia" hedelman kuoripuolta puulusikalla jolloin siemenet "tippuvat" ulos. Todellakin ihana koriste salaatteihin ja paaruokiin! :)

    ReplyDelete

Thank you for your comment!