December 30, 2009

Basilikapesto, munakoiso, artisokka pitsa

Olen tainnut aiemminkin mainita, että menen joskus äärimmäisyyksiin yrittäessäni käyttää raaka-aineiden jämiä. Tällä kertaa käyttämättä oli hieman tuoretta basilikaa, munakoiso ja bocconcini-juustoa. Kieltämättä hyvä yhdistelmä sellaisenaankin. Pitsa siitä kuitenkin syntyi monen mutkan kautta :)

Pitsapohja

pari desiä vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
merisuolaa
lämmintä vettä

Sekoita hiiva ja suola jauhoihin ja lisää veden sekaan. Sekoita hyvin ja vaivaa kymmenisen minuuttia kunnes taikina on venyvää ja pehmeää. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinaa vielä hieman ja kauli sitten uunipellille. Anna kohota kymmenisen minuuttia.

Täyte

1 munakoiso
basilikapestoa
marinoituja artisokan sydämiä
aurinkokuivattuja tomaatteja
bocconcinijuustoa

Viipaloi munakoiso ja sivele oliiviöljyllä. Grillaa tai kypsennä uunissa pehmeäksi. Levitä pohjalle ensin pestoa, sitten munakoison viipaleita, artisokan sydämiä, aurinkokuivattuja tomaatteja ja bocconcinijuustoa. Voitele reunat oliiviöljyllä. Paista uunissa parikymmentä minuuttia.