November 29, 2009

Mausteinen punajuurisalaatti

Perinteisen punajuurisalaatin voi korvata välillä vähän eksoottisemmalla versiolla.

pari isoa punajuurta kuutioituna
pari valkosipulinkynttä isohkoiksi paloiksi leikeltynä
kuivattua timjamia
jauhettua kuminaa
pari isoa ruokalusikallista kermaviiliä tai maustamatonta jugurttia
1 tl valkoviinietikkaa

Laita pilkotut punajuuret ja valkosipulinkynnet uunivuokaan, ripottele päälle timjamia ja oliiviöljyä. Kypsennä uunissa tai mikrossa kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Voit poistaa valkosipulit kypsennyksen jälkeen jos haluat tai jättää ne lisämauksi salaattiin. Mausta kypsät punajuuret kuminalla ja lisää kermaviili ja valkoviinietikka. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Tarjoile vaikka grillatun lihan kanssa.