November 29, 2009

Japanilaiset pannukakut eli okonomiyaki

Japanilaisia pannukakkuja meidän on pitänyt tehdä jo pitemmän aikaa. Japanilainen majoneesi ja okonomiyakille tarkoitettu Worcestershire-tyyppinen kastike ovat tärkeä lisuke pannukakuille, mutta tällä kertaa oli tyytyminen kotitekoiseen majoneesiin. Päällyksiin kuuluu myös bonito-hiutaleet ja kuivattu merilevä.

valkokaalta hienoksi leikattuna
vehnäjauhoja
suolaa, pippuria
tuoretta inkivääriä
valkosipulia
dashia
vettä
kalmaria, kanaa, pekonia tai jauhelihaa
kananmunia

Sekoita vehnäjauhoihin dashi, suola, pippuri ja lisää vettä. Taikina saa jäädä paksuhkoksi. Lisää mukaan hienonnettu kaali ja raastetut inkivääri ja valkosipuli.

Jokaiseen pannukakkuun tarvitset perustaikinan lisäksi valitsemasi lisukkeen, meillä se on yleensä kalmaria pieneksi pilkottuna, sekä kananmunan (yksi per pannukakku). Sekoita annos tasaiseksi ja paista pannulla molemmin puolin kunnes kypsä. Tarjoile yllämainittujen päällysten kanssa.